Van “We ensceneren wel wat” tot het moment dat ik in een boomgaard stond met een bietenbol met zalmmouse in mijn hand.

 

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Gmail
 • LinkedIn
 • Blogger
 • Tumblr
“We ensceneren zelf wel wat…” dat waren de woorden van mijn zusje Anne toen zij uitsprak dat ze het écht niet vond kunnen dat ik een aantal stockfoto’s op mijn website had gebruikt. Tja….ze had een punt. Een soort van. Best wel eigenlijk. Maar ja, ik als startend eventstylist met een klein budget had nou niet echt zo even een enorme database aan foto’s klaarstaan.

Dus ja, met een paar mooie stockfoto’s ben je snel uit de brand geholpen zullen we maar zeggen. Maar liever niet natuurlijk. Veel eigen foto’s moesten er dus komen. Van opdrachten, styled shoots…whatever.

Oké dan. Voor nu zouden we dus wel even wat ‘ensceneren’. En daar dan foto’s van maken. Gewoon bij mij voor de deur. Op het grasveld. Hartstikke leuk zo met de groene bomen eromheen. Dat dus. Nou, uiteindelijk hebben we daar nooit iets gedaan kan ik je vertellen. Want ik ontmoette Marjolein van Geniet Mee. Het leek haar wel wat als ik ‘iets’ bij haar Businesscaravan zou kunnen doen. De caravan zou op dat moment staan op Buitengoed de Boomgaard in Bunnik. Ik moest daar mijn hersens even over laten kraken, maar de inspiratie kwam steeds meer binnen. Een limonadebar, een gestylde tafel, een hoekje met zoetigheid….dat soort dingen. Een zomers feestje dus.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Gmail
 • LinkedIn
 • Blogger
 • Tumblr
Uiteindelijk leek ook mijn vriendin Ingrid het wel leuk om mij te helpen. Samen met Anne is zij de eigenaar van Firma Fiep, dat zich richt op de styling van kinderkamers en kinderruimtes. Dit was wel even andere koek. Maar wel leuke koek. Dus toen waren we ineens al met vier mensen die ‘even wat gingen ensceneren’. “Dikke prima” dacht ik, hoe meer hulp, hoe beter.

 

Daarna was ik eens in gesprek met iemand die mij hielp met de start van mijn bedrijf. Zij zei: “Weet je wat je moet doen? Op Facebook even een oproep plaatsen voor een fotograaf die hieraan mee wil werken”. Ja tuurlijk, ze had gelijk. Ik schatte ineens in dat het aantal lucky photo shots voor mij en Anne op zo’n 50% zou liggen, maar een echte fotograaf had dit natuurlijk allemaal íetsje beter in de vingers. Een enthousiaste Vera Lipman (van Vera Lipman Photography) meldde zich en we werden inmiddels met zes mensen al een heus ‘styled shoot team’.  

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Gmail
 • LinkedIn
 • Blogger
 • Tumblr
In de laatste week voor de styled shoot ontmoette ik Elise van Honey to the brie. Nou ja, ontmoeten, laten we dit een ‘digitale ontmoeting’ noemen. Want Elise en ik raakten namelijk via Instagram aan de praat over iets super leuks en tegelijkertijd onbenulligs als een antiek bordje uit een Belgische kringloopwinkel. Dat super leuke en tegelijkertijd onbenullige antieke bordje uit de Belgische kringloopwinkel heeft ons wel een leuke samenwerking opgeleverd. Want ja hoor: ook Elise sloot aan met als doel haar heerlijke hapjes toe te voegen aan al het moois dat wij gingen ensceneren. En zo stonden wij uiteindelijk met een leuk team van zeven mensen bij elkaar om de buien te trotseren, te rennen en vliegen, te kletsen, te lachen en niet te vergeten ‘even iets te ensceneren’ en te fotografen. En als kers op de taart, mochten we na afloop aanvallen op de heerlijke hapjes van Vera, waaronder bietenbolletjes met zalmmouse. We kunnen terugkijken op een super leuke dag die aan elkaar hing van toevallige en minder toevallige samenwerkingen, met een resultaat dat ik snel met jullie ga delen. En zo is het dus gekomen. Dat hebben we toch maar mooi geënsceneerd met zijn allen!

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Gmail
 • LinkedIn
 • Blogger
 • Tumblr

 

Pin It on Pinterest

Share This